torsdag 14 juni 2012

Skåneresan!

Den här gången var det 3:orna som skulle guida 2:orna runt i Skåne. Vi kom iväg vid med bussen vid 9.00, tisdagen den 5 juni.


Vi började med att åka mot Smygehuk,

Alla 3:or var framme i bussen och berättade något om Skåne eller/och de platser vi skulle besöka. Alla pratade lugnt och tydligt. Det var dock lite mikrofonproblem i början av färden. Dessa problem löste sig bättre och bättre, tack vare vår busschaufför och Jasco.

I Smyge, Sveriges sydligaste plats, visade sig höga vågor och några blev blöta.

En del klättrade utanpå Kakelugnen, en del kröp in i Kalkungen.På vägen till och från bussen fick alla uppleva doften av tång..

Alla var hungriga redan efter Smyge så vi åt vår matsäck innan vi gick upp till Ale stenar.


Vinden var härlig där uppe.
Samling vid bussen igen vidare mot Glimmingehus. I Glimmingehus blev vi uppdelade klassvis och fick en guide var. Där fick vi börja med att gå in och förbi den ena dödsfällan efter den andra. En av många skyttegluggar syns här på bild. Borgen har aldrig blivit anfallen och Jens, som lät bygga borgen, bodde gott där och blev en gammal man.

På väg till Kiviksgraven stannade vi vid Trydes Spettkaksbagei och köpte en Spiddekaga.


Vid Kiviksgraven fick vi äntligen köpa glass. Gott!
Under hela dagen mötte vi trevligt folk, även en lärare som jobbat i Förskoleklassen. Han var också ute på Skåneresa med sin klass 3. Det var många klasser ute på Skåneäventyr denna dag.

Slutligen skulle vi köra hem till Malmö igen, tvärs över hela Skåne. Innan vi 3:or gick på bussen i Kivik, laddade vi upp för överraskning. Rytmägg och en bit chockelau, som vi skulle dela ut till alla i bussen vid en viss vers i låten "Oh boy".

Det var inte alla som sjöng om allsångslåtarna igen, det var många som somnade den sista biten.


Det var en lång och intensiv resa. Vi kom iväg vid 9.00 och var hemma igen vid 17.30. Vi åkte ca 25 mil, på snirkliga skånevägar. En del kände av lite åksjuka. Vi hade kanonväder och fick se och uppleva mycket. Vi blev lite sena hem, men alla kom hem säkert, mer eller mindre trötta.

Det blev en lyckad Skåneresa!
Så här åkte vi .....

Anette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar